Lidka

Kotka z Ukrainy szuka domu! 🇺🇦
Lidka jest pewnym siebie kotem. Po zakwaterowaniu od razu zaczęła zwiedzać nowe lokum, pomimo zaniepokojonego jej obecnością, kociego rezydenta oraz bardzo zainteresowanego jej kocią osobą psa.

Czując się jak u siebie najpierw zajęła kocią kuwetę, a następnie Fotel, prawowite miejsce psiego rezydenta, który stał się jej ulubionym miejscem odpoczynku i do dziś, wylegiwanie się na nim jest jej ulubioną formą spędzania dnia. Czasami, ku uciesze psa, zamiast należnego jej miejsca, wybiera słoneczny parapet i wyleguje się na mięciutkiej, jeszcze do niedawna soczyście zielonej, trawie.

Po paru dniach gdy bariera językowa została złamana, Lidka zaakceptowała bezpośrednią obecność psa i zaczęła pierwsze, nieśmiałe harce z rezydującym kocim dżentelmenem. Jak to młodzieży, imprezy zaczynają zwykle późną nocą, a kończą nad ranem. Ku ogromnej radości człowieka, pies nie bierze w tych zabawach udziału.

Z Człowiekiem również Lidka bawić się lubi. Niezbyt często wychodzi z własną inicjatywą, ale głaskania nigdy nie odmawia, mrucząc przy tym donośnie.