Podziękowania dla przedszkoli

Nasi podopieczni nie mieli łatwego życia. Często są to zwierzęta skrzywdzone przez ludzi i bardzo chore. Niektóre z nich po wielu latach bycia wiernymi towarzyszami ludzi, na starość są przez swoich właścicieli zaniedbywane i pozostawiane bez opieki. Inne doświadczyły cierpienia już od pierwszych dni życia. Pomagamy wszystkim i uczymy dzieci, młodzież oraz osoby dorosłe, jak właściwie sprawować opiekę nad zwierzętami.

Społeczność Przedszkola Niepublicznego Akademia Przedszkolaczka w Lublinie, włączyła się w Akcję Wesprzyj Złotówką Zwierzoprzyjaciela. Poprzez oglądanie prezentacji multimedialnej i czytanie opowiadań poznali prawdziwe historie pokrzywdzonych zwierząt i przekazali dla nich kwotę 36 zł 48 gr.

Podobne działania podjęli Nauczyciele, Dzieci i Rodzice w Przedszkolu Niepublicznym Akademia Przedszkolaczka 2 w Lublinie, również przekazując na leczenie i utrzymanie zwierząt pieniądze w kwocie 55 zł 58 gr.

Dziękujemy za ukazanie dzieciom właściwych wzorców zachowań wobec zwierząt oraz dary rzeczowe i wsparcie finansowe dla naszych podopiecznych.

przedszkola