Na oczach 10-letniego syna oślepił kota i połamał mu kręgosłup

Pijany mężczyzna dwukrotnie rzucił 14-tygodniowym kotem w zamknięte okno, a następnie przygniatał go do podłogi drapakiem. Zwierzę doznało poważnych obrażeń ciała. Puławianin robił to wszystko w obecności dziesięcioletniego syna, któremu urządził awanturę. Pomocy dziecku i zwierzęciu udzielili sąsiedzi.

Jesteśmy zdruzgotani… dlatego postanowiliśmy przystąpić do sprawy, by REPREZENTOWAĆ W NIEJ PRAWA POKRZYWDZONEGO.

39-letni mieszkaniec Puław odpowie za znęcanie się psychiczne nad synem oraz spowodowanie obrażeń u 14 tygodniowego kota. Mężczyzna będąc pod wpływem alkoholu, wszczął awanturę domową i w obecności syna znęcał się nad zwierzęciem. Po interwencji funkcjonariuszy, trafił do policyjnego aresztu. Prokurator zastosował wobec niego dozór Policji oraz zakaz posiadania kotów.

W niedzielę wieczorem, puławski dyżurny został powiadomiony o awanturze domowej w jednym z bloków w Puławach. Policjanci, którzy przyjechali na miejsce zastali nietrzeźwego 39 latka oraz jego żonę. Mężczyzna miał 3 promile alkoholu w organizmie, był agresywny i wulgarny. Z relacji świadków zdarzenia wynikało, że pod nieobecność żony, mężczyzna, który miał w tym czasie zajmować się 10 letnim synem, wszczął awanturę domową. W trakcie awantury zaczął znęcać się nad 14 tygodniowym kotem.

W trakcie interwencji, 39 latek był wulgarny i agresywny. Pijany trafił do policyjnego aresztu. Zwierzę zostało przewiezione do lecznicy dla zwierząt. Okazało się, że kot doznał poważnych obrażeń.

Zatrzymany 39 latek usłyszał zarzut znęcania się psychicznego nad małoletnim synem oraz znęcania się nad zwierzęciem i spowodowania u niego obrażeń. Prokurator zastosował wobec niego środek zapobiegawczy w postaci dozoru Policji oraz zakazu posiadania kotów. Za swoje czyny mężczyzna będzie odpowiadał przed sądem.

Fundacja EX LEGE będzie reprezentować w sprawie bestialsko potraktowanego kota.

źródło: Policja

kotek