Wyroki

WYROK DO PUBLICZNEJ WIADOMOŚCI

wyrok-wohyn

W związku z poleceniem Sądu Rejonowego w Radzyniu Podlaskim podajemy wyrok z naszej interwencji w Wohyniu do publicznej wiadomości. Sąd Okręgowy w Lublinie po naszej apelacji przychylił się do wniosku o zastosowanie środka karnego w postaci podania wyroku do publicznej wiadomości ze względu na społeczne oddziaływanie skazania. Fundacja pełniła rolę oskarżyciela posiłkowego w powyższej sprawie.

Wyrok dla technika weterynarii

wyrok dla technika

Kara grzywny w kwocie 800 zł. dla technik weterynarii za obcięcie SWOIM szczeniakom ogonów w celu zwiększenia atrakcyjności sprzedawanego przez nią „towaru”, który wyceniła na 1200 zł. za jednego psa. Wyrokiem z dnia 22 lutego 2018 roku Sąd Rejonowy w Hrubieszowie, II Wydział Karny, uznał Beatę Ł. za winną tego, że w okresie od marca

Wyrok – husky ciągnięty za samochodem