Gmina odmówiła pomocy zwierzęciu w stanie agonalnym

⚠️ KOLEJNA GMINA ODMÓWIŁA POMOCY ZWIERZĘCIU W STANIE AGONALNYM‼️
⛔️ Tym razem Gmina Borki (powiat radzyński) ZIGNOROWAŁA zgłoszenia mieszkańców o potrzebie udzielenia pomocy CIERPIĄCEMU ZWIERZĘCIU, kiedy w niedzielę późnym popołudniem mieszkańcy miejscowości Borki ratowali, z ogromnym poświęceniem UWIĘZIONEGO NA STAWIDLE KOTA. 😞
‼️‼️ Co istotne i niewiarygodne – 👉Zastępczyni Wójta Ewa Mateusiak 😡osobiście poinformowała osobę zwracającą się o pomoc dla cierpiącego zwierzęcia, że NIE ma zamiaru pomóc, a „skoro wyciągnęli kota, to sami teraz powinni się nim zająć”. Czyli kolejny geniusz🤯, który próbuje przenieść swoje USTAWOWE OBOWIĄZKI na wrażliwych mieszkańców. 😈
‼️Znieczulica urzędników doprowadziła do tego, że zwierzę jest dziś w stanie tragicznym. 😭 Nie je, nie pije, jest wychudzone i skrajnie odwodnione. Wyniki badań są fatalne – parametry nerkowe poza skalą… 🚑Jednak walczymy. Zwierzak jest już w dobrych rękach.
❗️ Każde zwierzę zasługuje na szacunek i godziwe traktowanie, a urzędnicy mają moralny i ustawowy obowiązek ❗️ zapewnić im pomoc w przypadku cierpienia.
‼️ Panująca znieczulica jest niedopuszczalna i musi być konsekwentnie piętnowana przez społeczeństwo. Tylko wtedy będziemy mogli liczyć na postęp w zakresie dobrostanu zwierząt i wyeliminowanie przypadków zaniedbań w przyszłości.
⬇️⬇️⬇️
🆘 🙏 Tutaj można wesprzeć leczenie kotełka:
💟BLIK 690 280 455
☘️ mBank: 75 1140 2004 0000 3102 8308 5025