Spotkanie Lalki z jej Wirtualną Opiekunką

18 listopada 2016 r. odbyło się pierwsze spotkanie naszej podopiecznej Lalki z jej Wirtualną Opiekunką, 6-letnią Oliwią, która poznała historię trudnego życia Lalki podczas ubiegłorocznej Akcji WESPRZYJ ZŁOTÓWKĄ ZWIERZOPRZYJACIELA, w której uczestniczyła w swoim przedszkolu. W czasie tegorocznej Akcji, w której również aktywnie brała udział, wspólnie z mamą podjęła decyzję o objęciu tej suczki opieką.

Lalka od zawsze nie miała łatwo w życiu. Dziurawa buda, ciężki łańcuch, ilość jedzenia ledwie pozwalająca przeżyć i nieleczona choroba. Kilka operacji, odpowiednia opieka i Lalka zaczęła żyć pełnią życia. Mijały jednak dni, miesiące, lata… Mimo opieki wolontariuszy nie znalazł się nikt, kto chciałby podarować jej dom. Wciąż mamy nadzieję, że nadejdzie ten wspaniały dzień! W opiece nad Lalką pomaga nam Oliwia wraz z Mamą Agnieszką Musiedlak. Serdecznie dziękujemy za przekazane wsparcie finansowe i dary rzeczowe.

Lalka nie jest psem wymagającym. Bezproblemowa, idealna na podwórko sama lub do towarzystwa dla innego psa. Sunia uwielbia ludzi i dzieci. Nie przepada za dużymi sukami i kotami, za to z samcami każdej wielkości jest w stanie się dogadać. Lalka ładnie chodzi na smyczy i dobrze znosi jazdę samochodem. Sunia jest wysterylizowana i pilnie szuka domu stałego bądź tymczasowego. Obecnie przebywa w okolicach Lublina ale pomożemy jej dotrzeć do nowego domu jeśli uda nam się go wreszcie znaleźć. W celu uzyskania większej ilości informacji prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.

Kontakt telefoniczny pod nr tel. 514 222 668 lub mailowy adopcje@fundacjaexlege.pl

adopcja