Wirtualna adopcja

Co to jest wirtualna adopcja?

Jeśli od zawsze marzyłeś o własnym zwierzaku lecz nie jesteś w stanie, by przyjąć go pod swój dach lub fizycznie zapewnić mu opiekę możesz zostać jego wirtualnym opiekunem. Adopcja wirtualna to adopcja na odległość i polega na finansowaniu potrzeb czworonoga poprzez regularne comiesięczne wpłaty na konto Fundacji. W ten sposób wspierasz wybranego przez Ciebie zwierzaka, zaś kwota, którą zadeklarujesz, zostanie przeznaczona wyłącznie na jego leczenie i utrzymanie.

Jeśli będziesz chciał poznać swojego podopiecznego osobiście, możesz go odwiedzić po uprzednim kontakcie z domem tymczasowym Fundacji, w którym przebywa dany zwierzak.

Pamiętaj, że w każdej chwili Twój podopieczny może znaleźć dom stały, co jest pragnieniem każdego zwierzaka, wtedy możesz wybrać kolejnego podopiecznego, którego zaadoptujesz wirtualnie.

wirtualna adopcja

Jakie są koszty wirtualnej adopcji?

Koszt wirtualnej adopcji zwierzęcia zależy tylko i wyłącznie od Twoich możliwości.

Czy wirtualnym opiekunem możesz zostać na zawsze?

Nie. Zastrzegamy sobie prawo do oddania wirtualnie zaadoptowanego zwierzęcia do domu stałego, zatem gdy zwierzak otrzyma szansę na prawdziwą adopcję, adopcja wirtualna traci ważność. W tej sytuacji Fundacja poinformuje wirtualnego opiekuna o znalezieniu domu dla Twojego podopiecznego. Fundacja nie zwraca pieniędzy wpłaconych na zaadoptowanego wirtualnie zwierzęcia.

Kto może zostać wirtualnym opiekunem?

Każdy może nim zostać: osoba prywatna, firma, klub, grupa np. przedszkolna, klasa czy grupa przyjaciół.

Jak zostać wirtualnym opiekunem?

• wystarczy wysłać maila na adres adopcje@fundacjaexlege.pl
  • w tytule wpisać: „Wirtualna adopcja”
  • w mailu prosimy o podanie imienia oraz gatunku wybranego zwierzęcia
  • w treści należy również podać swoje dane z informacją, czy i w jakiej formie umieszczać je przy zdjęciu podopiecznego