III Komisariat Policji w Lublinie wspiera Fundację

3komisariat

Policjanci i pracownicy III Komisariatu Policji w Lublinie z inicjatywy mł. asp. Olgi Czuchaj oraz za akceptacją Komendanta Piotra Kuczmary przystąpili do akcji „Ukręcamy okrucieństwo! Wrzuć nakrętkę dla zwierzaka”. W dniu wczorajszym na ręce naszej Prezes Marty Włosek przekazano siedem 120-litrowych worków wypełnionych plastikowymi nakrętkami i tym samym zadeklarowano przystąpienie do Akcji. Jest to realny

Pierwsze miejsce w Programie „TESCO – Decydujesz, pomagamy”

nagroda

Drodzy, miło nam poinformować, że Fundacja na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE zajęła  PIERWSZE MIEJSCE w Programie „TESCO – Decydujesz, pomagamy” i wygrała grant w kwocie 5 tysięcy złotych zdobywając 21372 głosów! Projekt „Duzi – małym, czyli lokalna społeczność walczy o prawa zwierząt” podczas oceny formalnej i merytorycznej został uznany za jeden z trzech

Pokochaj Zwierzaka 2018

tarasy2018

Fotorelacja z POKOCHAJ ZWIERZAKA w Tarasach Zamkowych 2018. „Pokochaj Zwierzaka” to akcja Fundacji Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE, podczas której psy, koty, fretki, króliki i różne zwierzęta egzotyczne, szukały nowych właścicieli, wspaniałych domów. Dziękujemy gościom za liczne przybycie, partnerom za owocną współpracę, a naszym wspaniałym wolontariuszom za olbrzymią pracę! Nie kupuj, adoptuj! zobacz

POKOCHAJ ZWIERZAKA w Tarasach Zamkowych

tarasy2018

Fundacja Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE ma przyjemność zaprosić Państwa już w sobotę 23 czerwca 2018 roku w godz. 12.00 – 18.00 do Tarasy Zamkowe przy Al. Unii Lubelskiej 2 w Lublinie na drugą edycję wspaniałego pro-zwierzęcego wydarzenia POKOCHAJ ZWIERZAKA. Wydarzenie zostało objęte Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Lublin. Akcja POKOCHAJ ZWIERZAKA w Tarasach

Nasi podopieczni Silver, Zara i Bruno w Teatrze im. H. Ch. Andersena

teatr-andersena01

Nasi podopieczni Silver, Zara i Bruno i sesja promująca spektakl Teatr im. H. Ch. Andersena w Lublinie w reżyserii Jacka Papisa – „Lekcje Niegrzeczności, czyli Łysol i Strusia”. Za udostępnienie miejsca do zdjęć dziękujemy Szkole Podstawowej numer 24 w Lublinie. Sesja promująca spektakl powiązana jest z akcją społeczną – zachęcamy do adopcji czworonożnych podopiecznych fundacji

Rodzinny piknik na Placu Zamkowym w Lublinie

piknik2018

20 maja 2018 r gościliśmy na Rodzinnym Pikniku Motoryzacyjnym w Lublinie. Liczni uczestnicy tego wydarzenia spotkali się z naszymi wolontariuszami oraz towarzyszącymi im podopiecznymi, mając okazję obejrzeć relację fotograficzną z prowadzonych przez nas interwencji. Zainteresowani uzyskali porady prawne, informacje dotyczące procedury adopcji ratowanych przez nas zwierząt, możliwości włączenia się w wolontariat naszej Fundacji i wiele