Ankieta dom tymczasowy

Przyjęcie pod dach szczeniaka oznacza, że „zagrożone” są podłogi, dywany, kable. Szczeniaki, a nawet psy dorosłe nie zawsze załatwiają się tam, gdzie tego chcemy, a w okresie wymiany zębów podgryzają.
    Szczenięta potrafią zawodzić, kiedy zostaną same w domu. To, jakimi psami będą w przyszłości, w dużej mierze zależy od ich opiekunów.

Pies NIE MOŻE BYĆ PODARUNKIEM DLA DZIECKA! Psem nie można się znudzić, jak to często dzieje się w przypadku dziecięcych zabawek. Małe dziecko może niechcący, przez brak koordynacji ruchowej zrobić psu krzywdę i odwrotnie – szczeniak ma ostre zęby, może skaleczyć dziecko, może też na nie skoczyć i przewrócić. W każdym przypadku osoba dorosła bierze odpowiedzialność za powierzone przez Fundację zwierzę.

Dane kontaktowe:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ankiecie przed-adopcyjnej dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu adopcyjnego przez Fundację Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt EX LEGE zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 1997 nr 133 poz. 883 z późn. zm.)

Wszystkich Państwa, którym bliski jest los zwierząt zachęcamy do wspierania naszych działań. Wierzymy, że dzięki naszemu wspólnemu zaangażowaniu uda nam się uratować wiele istnień. Ich życie zależy również od Ciebie!